Waar ben je naar op zoek?


MENU
https://www.waarborgvastgoed.nl
inspirerende
verhalen
Pssssst ....
Waarborg is trots huisvester van succesvolle ondernemers. De experts van vandaag en de pioniers die morgen beter maken. Altijd met een sterke missie en een bijzonder verhaal. Ontdek wie ze zijn, wat ze doen en wat ze betekenen voor de wereld om hen heen.
Het team van Waarborg is trots op de bewoners die we mogen huisvesten. Ontdek hier hun bijzondere verhalen.
Ketelaar Kroon / Oslo
Protium / Quintushuis
Seven Stars / Mediacentrale
Fluctus en Brightbird / Zernikelaan 6
Bioclear Earth / Rozenburglaan 13
Cycloon / Energieweg 12
Alfred Kroon
Ontvangstruimte Ketelaar Kroon Groningen
Groene logomuur Ketelaar Kroon
Zithoek-kantoortuin
'Er moet letterlijk en figuurlijk ruimte zijn om bij elkaar aan te kloppen.'
lees het hele verhaal
Lees het hele verhaal

Betrokken, betrouwbaar én out-of-the-box

Een accountant die bierviltjes gebruikt om het rendement van ondernemers te verbeteren? Daar zit een verhaal achter! Tijd om eens langs te gaan bij één van onze nieuwste bewoners: Ketelaar Kroon Accountants en Belastingadviseurs. We drinken koffie met eigenaar Alfred Kroon. Vertel eens.. wat doen jullie allemaal?

“Bij een accountantskantoor denk je misschien aan een stoffig, oud pand waar men sec bezig is met jaarrekeningen en financiële overzichten. Dat is bij ons totaal niet zo”, vertelt hij met een lach. “Wij doen het nét even anders. Ketelaar Kroon is een gezellig en gedreven team van 20 experts. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ons. Elke klant heeft daarom altijd twee vaste contactpersonen, die ondersteuning en advies geven bij allerlei financiële vraagstukken.

Denk bijvoorbeeld aan administratieve ondersteuning in de vorm van detachering, voor ondernemers in de groeifase. Ook zijn we er voor ZZP’ers die betaalbare, betrouwbare hulp zoeken bij hun boekhouding. Daarvoor hebben we een handig portaal: MijnZZP.online. ZZP’ers kunnen daar o.a. eenvoudig hun bonnetjes uploaden. Wij regelen dan de rest, zoals hun btw-aangifte.”

En.. hoe zit het met die bierviltjes?

Alfred: “Ha, dat is onderdeel van ons rendementsverbeteringstraject! Daarbij kijken we met een quick scan en speciale software hoe de productiviteit, efficiëntie en kostenstructuur van een ondernemer beter kan. Daar komt vervolgens ook een speciaal bierviltje bij kijken. Tijdens vier sessies schrijven we daar samen essentiële informatie op, zoals de kosten per dag en wow-factor. Dat viltje is echt een verrassende bron voor inzicht, interactie en verandering.

Laatst hadden we het tijdens een sessie bijvoorbeeld over brutowinst. Ik vroeg: ‘Wat zijn nou jullie kosten per werkbare dag? En waar stuur je dan op?’ Het antwoord was ‘mijn onderbuik’. Een veelzeggend antwoord dat mogelijke groei laat zien. Het mooie bij deze trajecten is echt dat wij niet sturen als accountant maar op gelijkwaardig niveau als sparringspartner meedenken. Terug naar de basis dus, maar ook out-of-the-box.”

Niet uurtje factuurtje, maar tijd voor koffie

Bij alles wat Ketelaar Kroon doet, staat sinds het begin de mens voorop. Alfred duikt terug in de tijd: “Toen ik in 2017 voor mezelf begon, nam ik mijn jaren ervaring in loondienst mee. Eén ding wist ik zeker: ik wil écht aandacht hebben voor klanten. Niet elk uur hoeft gefactureerd. Je moet ook een fatsoenlijk kopje koffie met elkaar kunnen drinken. En de stress, die mag eruit. Vertrouwen moet de basis vormen en er moet letterlijk en figuurlijk ruimte zijn om bij elkaar aan te kloppen.

En dat is gelukt! Door de jaren heen is Ketelaar Kroon gegroeid, mede dankzij de overname van NAG en Ketelaar Klip. Bij elkaar bestaan we inmiddels 75 jaar. Dat was in maart een feestje waard en leverde een mooi besefmoment op: we mogen trots zijn op ons minimale klant- en personeelsverloop!”

Een nieuw kantoor bij Waarborg

Waar Alfred in 2017 thuis op zolder begon, heeft Ketelaar Kroon inmiddels drie kantoren in Veendam, Stadskanaal en Groningen. In Groningen zitten ze net in een nieuw kantoor aan de Griffeweg 97. “We hebben even gezocht naar een plek waar we een intieme, vertrouwde sfeer konden creëren, maar het is gelukt. Waarborg heeft ons hierbij goed geholpen. ‘Ons’ potentiële kantoor werd nog verbouwd toen vastgoedmanager Guido ons alvast meenam voor een kijkje. Het voelde meteen goed. De binnenhuisarchitect van Waarborg heeft hierna een modern 3D-interieur voor ons ontworpen. In december ‘22 trokken we erin. Ons nieuwe kantoor past als een jas.”

Het resultaat mag er zeker zijn: een gezellige zithoek zodra je binnenkomt, veel lichtinval, akoestische verlichting en een levende, groene muur. Extra leuk vinden wij de handtekening van Ketelaar Kroon in het geheel: Alfreds privécollectie Graffiti Art van Nomen siert de muren!


Alfred Kroon / Ketelaar Kroon
logoKetelaarKroon