Waar ben je naar op zoek?


MENU
https://www.waarborgvastgoed.nl
inspirerende
verhalen
Pssssst ....
Waarborg is trots huisvester van succesvolle ondernemers. De experts van vandaag en de pioniers die morgen beter maken. Altijd met een sterke missie en een bijzonder verhaal. Ontdek wie ze zijn, wat ze doen en wat ze betekenen voor de wereld om hen heen.
Het team van Waarborg is trots op de bewoners die we mogen huisvesten. Ontdek hier hun bijzondere verhalen.
Ketelaar Kroon / Oslo
Protium / Quintushuis
Seven Stars / Mediacentrale
Fluctus en Brightbird / Zernikelaan 6
Bioclear Earth / Rozenburglaan 13
Cycloon / Energieweg 12
Cycloon_foto3
Cycloon_foto2
Cycloon_foto4
'Bij ons is het glas altijd halfvol. We kijken niet naar iemands beperkingen, maar juist naar de mogelijkheden.'
lees het hele verhaal
Lees het hele verhaal

Vliegensvlug van A naar B

In een rode flits racen ze je in de binnenstad van Groningen voorbij: de fietsers van Cycloon Post en Fietskoeriers. Onderweg vervoeren ze post van elk kaliber: van een aangetekende brief die met spoed van A naar B moet tot pakketjes van de grote, online webshops. Misschien minder bekend, maar minstens zo belangrijk voor het bezorgingsproces zijn de Cycloon Post medewerkers. Vanuit hun Cycloon Post vestiging aan de Energieweg zorgen zij dat elk pakketje op tijd klaar ligt voor pick-up.  

Cycloon is dus duidelijk meer dan een verzameling snelle fietsers die duurzaam brievenbussen vullen. Maar daar houdt het niet op: achter de schermen blijkt Cycloon ook nog eens facilitator van sociale vooruitgang en persoonlijke groei. Maar liefst 80% van het personeel op het Postcentrum heeft namelijk een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Cycloon krijgen zij onder goede begeleiding de kans op een baan die hen voldoening en een toekomst biedt.

Robert Jan van Wolde, bedrijfsleider van Cycloon Post Groningen, is daar trots op: “Bij ons is het glas altijd halfvol. We kijken niet naar iemands beperkingen, maar juist naar de vele mogelijkheden. Dat levert hen niet alleen een leuke werkplek op, waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn, maar ook echt een stukje eigenwaarde. Deze mensen horen al vaak genoeg dat ze afwijken, niets kunnen of niets willen. Maar niets is minder waar: de snelste, meest gemotiveerde werknemers vind je bij ons!”

Ook de gemeente is volgens Van Wolde blij met de sociale insteek van Cycloon: “Sinds zij vanuit de landelijke overheid verantwoordelijk zijn gesteld voor inclusief wonen en werken in de stad, hebben ze het al druk genoeg. Wij pakken met ons initiatief een stukje van die verantwoordelijkheid over.”

Slim werken

Bij Cycloon heeft iedere medewerker een duidelijke, afgebakende taak. Ook is de open ruimte handig ingedeeld in verschillende actiezones én vind je overal bordjes met praktische aanduidingen. Op die manier is een voelbare en zichtbare structuur gecreëerd: iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Ook werkt Cycloon met een schaduwplanning en dubbele bezetting. “Hierdoor krijgt iedere werknemer genoeg persoonlijke aandacht én ligt alle post op tijd op de juiste deurmat.” Een lachende Van Wolde: “Ja, hier wordt écht gewerkt! Juist vanwege de extra tijd en energie die wij in ons personeel steken, is Cycloon gewoon een winstgevend bedrijf!”

Recycling

Cycloon maakt in de bedrijfsvoering dus bewust de keuze om sociaal te ondernemen. Maar ook duurzaamheid speelt een grote rol. In het bedrijfspand aan de Energieweg vind je bijvoorbeeld vooral tweedehands meubilair. Van Wolde: “Wij kijken er niet echt naar looks of trends, maar naar degelijkheid en kwaliteit. Daar heb je veel meer aan.”

Ook de omgang met de fietsen zelf past goed bij wat ze bij Cycloon circulair-to-cycloon noemen: met slimme oplossingen recyclet het hoofdkantoor fietsonderdelen. Zo kunnen de fietsen telkens herbruikt worden. Ook ontwikkelt Cycloon in eigen beheer fietsen en fietskarren: die laatste kunnen inmiddels wel tot 180kg vervoeren. “Door het iedere dag iets beter te doen, kunnen we de wereld samen mooier maken. Ons doel is om de bezorgmarkt in beweging te krijgen, zodat die schoner en socialer wordt. Dat is toch gaaf!”, besluit Van Wolde enthousiast.

Ja, zeker gaaf, vinden ook wij bij Waarborg Vastgoed. Waarborg is onder de indruk van de manier waarop Cycloon het klaarspeelt om zowel sociaal als duurzaam te ondernemen. En dat mét succes. Inspirerend!


Robert Jan van Wolde / Cycloon
Logo Cycloon