Waar ben je naar op zoek?


MENU
https://www.waarborgvastgoed.nl
Onze trots
Onze projecten
Van rijksmonument tot ultramoderne lounge: onze panden zijn stuk voor stuk bijzondere objecten. Soms door een markante bouwstijl, een fenomenale locatie, een rijke historie óf dat allemaal tegelijkertijd. Waarborg geeft je graag een extra inkijkje in deze bijzondere panden. Dít zijn onze parels.
Van rijksmonument tot ultramoderne lounge: onze panden zijn stuk voor stuk bijzondere objecten. Soms door een markante bouwstijl, een fenomenale locatie, een rijke historie óf dat allemaal tegelijkertijd. Waarborg geeft je graag een extra inkijkje in deze bijzondere panden. Dít zijn onze parels.
  • Gerevitaliseerde oudbouw & retro nieuwbouw
  • 56 appartementen voor jongvolwassenen
  • Op steenworp afstand van de stad
Tabakko

Direct achter één van de bekendste symbolen van de stad Groningen – de tabaksfabriek van Niemeijer – staat Tabakko; een wooncomplex voor jongvolwassenen. Het pand aan de Koeriersterweg 25 is een object dat door het team van Waarborg Vastgoed is omgetoverd tot een modern wooncomplex met een retro karakter.

Wonen
Tabakko is een pand waarin bestaande bouw is gecombineerd met nieuwbouw. Het oorspronkelijke pand bestond uit twee verdiepingen; Waarborg Vastgoed realiseerde een optopping over de gehele oppervlakte van het pand. Daarnaast werd het gedeelte aan de rechterkant van het pand gesloopt, om daar vervolgens een nieuwe, moderne aanbouw te realiseren. Het pand kreeg in zijn totaliteit vier woonlagen die tezamen goed zijn voor ruim 4.100 m2 vloeroppervlakte.

Uiteindelijk zijn in wooncomplex Tabakko 56 huurappartementen gerealiseerd, variërend van 50 m2 tot ruim 70 m2. De kleinere wooneenheden in het pand zijn ongeveer 50 m2 groot en bestaan uit een woonkamer met open keuken, een badkamer met toilet en een slaapkamer. De indeling maakt de appartementen uitermate geschikt voor alleenstaanden en jonge stellen.

Tabakko is ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, centraal gelegen, maar betaalbare huurwoning in de stad Groningen. Belangrijk detail is dat de kleinere woningen onder de huursubsidiegrens vallen.

Omgeving
Tabakko is gelegen achter een van de bekendste symbolen van de stad Groningen – de tabaksfabriek van Niemeijer. Het pand aan de Koeriersterweg is voor Waarborg Vastgoed een object met veel ontwikkelmogelijkheden. De centrale ligging, de praktische vorm van het pand en de ruimte rondom het gebouw vormen een aantrekkelijke combinatie voor de ontwikkeling van een wooncomplex voor jongvolwassenen.

De Koeriersterweg is onderdeel van de wijk Laanhuizen; een groene na-oorlogse wijk die grenst aan het centrum van de stad Groningen. De dichtbijgelegen voorzieningen van de stad in combinatie met het vele groen in de omgeving maken Laanhuizen tot een zeer plezierige woonwijk, die met name populair is onder jonge stellen en alleenstaanden.

Meer weten?

Neem contact op met Waarborg Vastgoed via het contactformulier of door te bellen naar 050 201 92 92.